TikTok’ta yapay zeka ile üretilmiş yeni dolandırıcılık yöntemi

Siber Dolandırıcılar, TikTok Üzerinden Kullanıcıları Hedef Alıyor!

Techedt platformunun aktardığına göre, bu ilgi çekici videolar, Microsoft Office, Windows, Spotify ve CapCut gibi popüler yazılımların ücretli özelliklerini ücretsiz kullanmanın yolunu gösterdiğini iddia ediyor.

Ancak videolarda gösterilen PowerShell komutları, aslında “Vidar” ve “StealC” adlı zararlı yazılımları kullanıcının bilgisayarına indiriyor.

Hedef: Şifreler, kredi kartları ve kripto cüzdanlar

Bu yazılımlar yalnızca bilgisayarınıza değil, dijital hayatınıza da erişim sağlıyor. Şifreler, oturum bilgileri, kredi kartı verileri, ekran görüntüleri, tarayıcı çerezleri ve gezinme geçmişi gibi kişisel veriler hedef alınıyor.

Özellikle kripto yatırımcıları için durum daha da kritik; bu yazılımlar kripto cüzdan bilgilerine ve iki faktörlü kimlik doğrulama kodlarına da ulaşabiliyor.

Yapay zeka ile üretilen sahte videolar tehlike saçıyor

Trend Micro araştırmacılarına göre, bu videolar yapay zekâ destekli görseller ve seslendirmelerle seri halde üretiliyor. Aynı içeriğin küçük farklılıklarla yeniden sunulduğu videolar, TikTok algoritması sayesinde hızla yayılıyor. Bir sahte videonun 500 binden fazla izlenme, 20 binden fazla beğeni alması, tehdidin boyutunu gözler önüne seriyor.

Kodu çalıştırmayın: Klasik yöntemin yeni versiyonu

Bu tür dolandırıcılıklar geçmişte bağlantı üzerinden sahte dosya indirmeye yönlendirirken, şimdi doğrudan videoda gösterilen komutların kullanıcı tarafından çalıştırılması isteniyor.

Bu yöntem, güvenlik filtrelerinden kaçmayı kolaylaştırıyor.

Nasıl korunabilirsiniz?

Siber güvenlik uzmanları, TikTok videolarından gelen şu önerilere karşı dikkatli olunması gerektiğini söylüyor:

Bilinmeyen videolarda gösterilen PowerShell komutlarını kesinlikle çalıştırmayın. Yalnızca resmi yazılım kaynaklarını ve tanınmış destek kanallarını kullanın. “Bedava hack” vaatlerine karşı şüpheyle yaklaşın. Bir içerik fazlasıyla iyi görünüyorsa, büyük ihtimalle gerçeği yansıtmıyordur. Siber güvenlik uzmanı Cody Barrow, derin sahtekârlıklara karşı kullanıcıların içerik doğrulamada daha bilinçli olması gerektiğini belirtiyor. TikTok’ta güvenli kalmak için dikkatli olun: Dijital kimliğiniz birkaç tıkla çalınabilir.

Related Posts

Türkiye kıyılarında köpekbalığı sayısı artıyor mu?

Türkiye kıyılarında köpekbalığı sayısı artıyor mu?

ALS hastalarına müjde: İnsan dokusu gibi nefes alan yeni bir model geliştirildi

Amyotrofik lateral skleroz (ALS), istemli kas hareketlerini kontrol eden sinir hücrelerinin yavaş yavaş işlevini yitirmesiyle ortaya çıkan ilerleyici ve ölümcül bir hastalıktır. Beyin ile kaslar arasındaki iletişimin kopması, kaslarda güçsüzlük, felç …

Hurriyet.com.tr artık TEKNOFEST Sosyal’de!

Türkiye’nin önde gelen haber sitelerinden Hürriyet.com.tr, milli teknoloji hamlesinin simgesi TEKNOFEST’in kendi sosyal medya platformu olan TEKNOFEST Sosyal’deki yerini aldı. Bu entegrasyonla birlikte, teknolojiye meraklı gençler güncel haberlere ve festivalle ilgili detaylı içeriklere daha hızlı ulaşabilecek.

D Tech Cloud, perakende sektöründe dijital dönüşümün nabzını tuttu

Yerli bulut teknolojisi şirketi D Tech Cloud, perakende sektörüne özel dijital dönüşüm çözümlerini, sektörün öncü markalarıyla buluşturduğu ‘Cloud Retail Summit’ etkinliğinde tanıttı. İstanbul Kemer Country Hotel Club’da düzenlenen buluşmaya; Getir, FLO Grup, Arzum, Koton, A101, Carrefour, Colins, Gloria Jeans, İpekyol, Madame Coco, Naf Naf ,Saruhan (Fakir) ve sektörün lider birçok markasının üst düzey yöneticileri ile strateji ve dijital dönüşüm ekipleri katıldı.

Araştırma: Uykusuzluk beyni yaşlandırıyor

Araştırma: Uykusuzluk beyni yaşlandırıyor

Drone sürüleri zihinle uçuyor! Beynin komutası

İnsansız hava araçları (UAV), yani drone’lar, tarımdan güvenliğe, lojistikten sinematografiye kadar birçok alanda hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak bu araçların kontrolü genellikle karmaşık kumandalar, radyo denetleyicileri veya …